MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Lena Åhl är tillbaka

Lena Åhl tillbaka i betongbranschen.

Lena Åhl tillbaka i betongbranschen.

Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Blir ny produktchef på Weber.

Lena Åhl är tillbaka i betongbranschen. När hon slutade som marknadschef på Betongindustri 2018 sa hon ”aldrig mer betong”. Men sen blev det Skanska Region Betong och Svensk Betong och nu Weber efter några år på BoKlok.

-Jag verkar fastna i betongen. Det ska bli kul, jag har erfarenhet från både fabriksbetong och prefab så jag börjar inte från noll. Kunderna är många gånger desamma, men även helt nya kanaler ut på marknaden, säger hon.

Det var i måndags som hon började tjänsten som produktchef betong på Weber, ett av fyra områden som lyder under marknadsutveckling. De andra är fasad, golv samt tät och fog.

-Jag ska driva och utveckla produktportföljen betong, hitta rätt erbjudanden till kunder så att det blir enkelt för dem att välja. Sen blir det mycket fokus på hållbarhet förstås, säger Lena Åhl.

Den första månaden blir det djupdykning i produkterna. Lära sig sortimentet, kunderna och marknaden.

-Men även lära känna kollegorna, säger hon.

Om vi sitter här om ett år vad har hänt då?

-Då har vi fler spännande produkter och flera nya projekt. Det blir fokus på omsättning och lönsamhet, så det har vi ordning på då. Det ska bli väldigt kul.

Starkachefen prisad av prinsen

Läs mer