MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Stor order för Byggelement

Byggelement levererar i Enköping.
Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

160 hyresrätter får stomme från Byggelement

Byggelement får uppdraget att leverera samtliga prefabricerade element till projekt Korsängen i Enköping där Peab nu bygger tre hus med totalt 160 hyresrätter.

Karl Liljendahl, projektledare på Byggelement.

– Det är en av våra större affärer, och det känns väldigt bra att kunna bidra med hållbart och klimatförbättrat material, säger Karl Liljendahl, projektledare på Byggelement.

Byggelements leveranser ska pågå fram till sommaren. Det gäller allt som ingår i stommen – ytterväggar, innerväggar, plattbärlag och balkonger. De tre huskropparna, fem och sex våningar höga, byggs enligt Peabs koncept NärBo – Lamell. Husen har fem lägenheter kring ett trapphus, så kallade femspännare, och utbudet omfattar allt från enrummare till fyra rum och kök. Det innebär bostadsytor på mellan 27 och 94 kvadratmeter.

Inflyttning i husen i Korsängen är planerad till december 2023 och mars 2024. Beställare av hyresrätterna i Enköping är Genova Property Group.

Rena trissvinsten för Byggelement!

Byggelement levererar i Lund!

Läs mer