MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Störst är störst

Betongvärlden
Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Stockholms, Västra Götalands och Skåne län står för flest investeringar.

Stockholms, Västra Götalands och Skåne län, gjorde av med 80 miljarder kronor i påbörjade ny- och ombyggnadsinvesteringar inom bostäder och lokaler det första halvåret i år. Detta enligt affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som World in Property hänvisar till. Det är hälften av de 160 miljarder som hela landet investerade i.

Svagast utveckling förväntas i Skåne, med en nedgång på närmare 15 procent i år jämfört med helårsvolymen 2021. Västra Götaland däremot ser ut att gå mot nolltillväxt, medan Stockholms län förväntas följa Navets prognos för byggandet i hela riket på -4 procent.

Uppsala och Jönköpings län förväntas få den sämsta utvecklingen i år med investeringsnedgångar på omkring 35 procent. Kalmar och Värmlands län hör däremot till vinnarna med prognoser som tyder på investeringsuppgångar som överstiger 50 procent i år.

Hållbart storprojekt i Finland

Läs mer