MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Stort intresse för Havsbrisen

Redaktionen

Bakom "Redaktionen" döljer sig flera journalister. Vi använder den signaturen främst när vi tvättat pressmeddelanden eller tagit något från andra källor.

Nytt kvarter i Oceanhamnen i Helsingborg med stomme i ECO-Betong.

Kvarteret Havsbrisen av 57 bostäder mellan ett och fem rum och kök. Projektet uppfyller höga klimatkrav med bland annat stomme i ECO-Betong, solpaneler och sedumtak. Det Svanencertifierade kvarteret beräknas stå klart för inflyttning i slutet av 2024.

– Vi är väldigt glada att Peab vill vara med och utveckla Oceanhamnen. Kv. Havsbrisen är ett projekt med hållbarhet i fokus vilket går hand i hand med Helsingborgs stads visioner för Oceanhamnen. Här vill vi skapa en levande och pulserande stadsdel som är attraktiv för både boende och besökare säger Alexander Svensson, ordförande i stadsbyggnadsnämnden i Helsingborg.

Intresset för projektet är stort och nyligen släppte vi de allra sista bostäderna till försäljning.

– I skrivandes stund är 35 av 57 bostäder sålda. Det känns väldigt roligt att vi får möjligheten att bygga på detta otroligt fina läge i Oceanhamnen säger Kim Kulstad, Regionchef Peab Bostad.

På bilden från vänster: Kim Kulstad, Regionchef Peab Bostad Syd, Henrik Karlsson, Arbetschef Peab Bygg Bostad Syd och Alexander Svensson, ordförande Stadsbyggnadsnämnden Helsingborg, som tar det symboliska första spadtaget.
Foto: Thomas Althin


Läs mer