MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Swerock och Peab Asfalt får ny regionchef

Redaktionen

Bakom "Redaktionen" döljer sig flera journalister. Vi använder den signaturen främst när vi tvättat pressmeddelanden eller tagit något från andra källor.

Catherine Sollerman blir ny regionchef för Swerock och Peab Asfalt i region Väst. 

Den 1 april tillträder Catherine Sollerman sin nya tjänst som regionansvarig för de båda bolagen inom Peabkoncernen.

– Vår kraft ligger i att vi har allt från ax till limpa inom Peabkoncernen, därför blir mitt viktigaste uppdrag att samordna och inkludera alla delar inom våra verksamheter, så att vi på ett konkurrenskraftigt sätt kan erbjuda kunderna de bästa lösningarna, säger Catherine Sollerman. 

I snart fem har Catherine Sollerman, 41, arbetat inom koncernen. Hon började som entreprenadingenjör för att sedan avancera till projektchef. Närmast kommer hon från rollen som arbetschef med ansvar för marknad och försäljning inom Swerocks ballastverksamhet, region Väst. 

Som regionchef kommer Catherine Sollerman att ansvara för att utveckla och samordna de båda bolagens gemensamma värdekedja.

– Fördelen med att vara regionchef för båda bolagen är möjligheten att hitta gemensamma lösningar med samlade resurser. Kundens nytta är tydlig genom vårt helhetserbjudande och internt kan vi samordna våra geografiska placeringar och processer, säger Catherine och fortsätter: 

– Genom att synkronisera produktion för både jungfruliga massor och cirkulära material, betong, asfalt, transporter och maskinuthyrning och inte minst våra ECO-produkter blir vi en attraktiv aktör som på ett hållbart sätt kan leverera vad kunderna efterfrågar. 

I region Väst arbetar nästan 500 medarbetare för att möta marknadens efterfrågan och föränderliga krav. 

– Vi befinner oss i en tid där kraven från myndigheter, kunder och samhället ändras hela tiden, samtidigt som tillståndsprocesser i vår värld kan ta många år. Det innebär att vi måste ha förmågan att anpassa oss och vara flexibla där det går och samtidigt ta långsiktiga välavvägda beslut, säger Catherine Sollerman och fortsätter: 

– Vi är ett väldigt bra team med hög kompetens och stort engagemang. Det blir oerhört viktigt att fortsätta vara en attraktiv arbetsplats. Hur mycket maskiner vi än har, så är det människor som tar beslut och ser till att vi fortsätter utvecklas.

Catherine Sollerman ersätter Jörgen Johansson enligt en planerad successionsordning. Jörgen kommer att arbeta kvar inom Peab Asfalt och Swerock som biträdande regionchef och därigenom bistå organisationen i dess fortsatt arbete. Förändringarna träder i kraft den 1 april. 

– I uppdraget som regionchef är det viktigt att säkerställa ett väl fungerande samarbete mellan Swerock och Peab Asfalt inom våra geografiska marknader. Det är jag övertygad om att Catherine kommer att bidra starkt till, säger Peter Svensson, vd Peab Asfalt Sverige.


Läs mer