MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Populär mobilkurs i gjutning

Redaktionen

Bakom "Redaktionen" döljer sig flera journalister. Vi använder den signaturen främst när vi tvättat pressmeddelanden eller tagit något från andra källor.

Lyckat samarbete bakom digital utbildning.

I samarbete med Weber har Beijer tagit fram mikrokursen “Gjuta med betong” som 1500 medarbetare på Beijer har tillgång till i mobilen. Bara några dagar efter lanseringen hade närmare 200 personer påbörjat den frivilliga utbildningen med gott resultat.

– Vi har fått jättefin respons från de som genomfört kursen med önskemål om uppföljande fysiska utbildningar”, säger Anders Ek, teknisk chef på Weber.

I kursens utvärderingsdel anger en övervägande andel av Beijers anställda att kursen gett stort mervärde och inspiration för att känna sig tryggare att ge tips och råd kring gjutningsarbeten till slutkund.

Weber erbjuder digitala utbildningar i mobilen, så kallade mikroutbildningar., sedan några år som ett komplement till traditionella ”klassrums”-utbildningar. Med mikroinlärning kan utbildningstillfällen ske när som helst, var som hels och via ett lättillgängligt format. Det gör det också möjligt att effektivt nå ut bredare och till fler hos Webers återförsäljare då alla inte har möjlighet att delta vid fysiska utbildningstillfällen.

– Nu tar vi fram nästa digitala mikrokurs inom murning, som lanseras till Beijer i slutet av augusti, säger Anders Ek.


Läs mer