MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Bra folk är bra folk

Betongbruden minns från facebook

Betongbruden minns från facebook

Betongbruden

Betongbilschaufför som jobbar på Grann Åkeri AB. Jag har kört betong sedan 2014 åt flera olika aktörer både i Stockholm och ute i landet. Mina intressen förutom betong är loppisar, veteranbilar, övergivna platser och i stort sett allt som är gammalt. Jag samlar betong/cementrelaterade saker, allt från reklamprylar till litteratur och bilder, ju äldre desto bättre. Inläggen och texterna i bloggen är mina personliga åsikter.

Åsa hittar ett minne på Facebook.

Ett minne dök upp på Facebook:
Jag går ut på perrongen och slökollar på mobilen. Hör hur en tjej med hög röst säger något och uppfattar “…svenska pensionärer lever på gatan för att såna som ni kommer hit…och inte kan ni bete er heller… ” Tittar upp och ser ett fruntimmer i de typiska svenska dreadlocksen (…) spy galla över en invandrarfamilj.

Tyvärr, (men förmodligen lika bra), så hinner hennes tåg komma innan jag kommer mig för med att bli förbannad så jag går istället till invandrarfamiljen och säger till dem att de inte ska lyssna på henne för att hon är en idiot. Mannen svarar “excuse me” så jag förklarar på engelska istället. Då svarar han att de inte har förstått vad hon har sagt. Bra, för hon är en idiot säger jag och återgår till telefonen.

Jag blir så less på att folk verkligen inte begriper:
Några av de värsta, falskaste och lataste personerna jag känner är invandrare. Och svenskar.
Några av de snällaste, hårdast arbetande och ödmjukaste personerna jag känner är invandrare. Och svenskar.

Bra folk är bra folk oavsett bakgrund. Detsamma gäller för dåligt folk. Att döma folk efter deras ursprung är så korkat så man blir deprimerad. Folk lämnar inte sina länder för att det är roligt, utan för att de måste. Vem vill inte skapa ett bättre liv för sig och sin familj?

Jag har kollegor med många olika nationaliteter och det är väldigt givande att diskutera olika kulturella skillnader eller när man jämför hur det fungerar (eller inte fungerar) i olika länder. Det är alltid intressant att lyssna på folk som har en helt annan bakgrund än vad man själv har oavsett om det gäller ursprung eller livserfarenhet.

Den här veckan är det Prideveckan. Med allt elände som finns i världen borde man åtminstone få vara som man vill och älska den man vill så länge ingen tar skada av det, det borde vara självklart.

Attack mot Sandells kontor!

Läs mer