MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Räkna koldioxid med Finja

Räkna koldioxid med Finja Betong
Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Nu kan deras Eco-produkter jämföras med vanliga.

Finja Betong lanserar nu ett nytt digitalt verktyg som beräknar koldioxidbesparingen vid val av en av företagets ECO-produkter. I det digitala verktyget beräknas mängden koldioxid som sparas vid valet av Finja Betong produkt i jämförelse med motsvarande produkt i övriga sortimentet. Alla ECO-produkter har utvecklats för att minska klimatavtrycket genom exempelvis optimering av bindemedel eller inbyggd kolsänka.

Det är Grovbetong ECO, Murblock Bas ECO och Väggspackel ECO samt Finja Betongs motsvarande produkter Grovbetong, Murblock Bas och Laga Vägg, som nu har en informationsruta på produktsidan som presenterar uträkningen av koldioxidbesparingen. CO2e-uträkningen anpassas efter antalet produkter som anges i produktsidans kvantitetsfält.

– Med det nya verktyget blir det enklare att välja sitt klimatavtryck. Vid valet av vårt nya lättklinkerblock, Murblock Bas ECO med inbyggd kolsänka, ser man direkt hur många kilo CO2e man sparar genom att välja detta block istället, säger Gull-Britt Jonasson, vd Finja Betong.

Sedan tidigare har Finja Betong digitala hjälpmedel som produktväljare och mängdberäknare, för att underlätta produktval och mängdberäkning av den murade och putsade konstruktionen.

Kolsänka från Finja

Nytt nätfäste från Finja!

Läs mer