MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

Wallenstam minskar utsläppen

Betongvärlden
Roger Andersson

Roger Andersson

Roger Andersson har varit chefredaktör för Tidskriften Betong mellan 2004-2021. Han har även varit sportjournalist, informationschef, utbildad till undersköterska och lastat väskor på Arlanda. Drömmer om att göra ett samhällsbyggnadsevent i Globen.

Klimatförbättrad betong viktig faktor

Wallenstam har minskat koldioxidutsläppen från byggverksamheten med 7,9 % per nyproducerad kvadratmeter sen 2019. Klimatförbättrad betong har varit den viktigaste faktorn. Målet är att minskningen ska bli 10 procent till och med nästa år. 

– Drivkraften och hållbarhetsinitiativen i organisationen är väldigt inspirerande. Det är många som bidrar i klimatmålsarbetet.  Som bolag medverkar vi även, tillsammans med flera andra fastighetsbolag i Göteborg, i initiativet ”Handslaget”, för att öka återbruket i branschen, säger Karin Mizgalski, hållbarhetschef på Wallenstam.

Andra bidragande faktorer till Wallenstams minskning av koldioxidutsläppen i nyproduktionen är exempelvis analys och optimering av både konstruktion, stomme och materialval redan vid projektering. 

Klimatförbättrat i alla projekt!(Öppnas i en ny webbläsarflik)

Pris på klimatpåverkan!(Öppnas i en ny webbläsarflik)

Läs mer