MEST LÄSTA I MÅNADEN

FLER ARTIKLAR arrow

”Jätteskoj att vårt arbete uppmärksammats”

Redaktionen

Bakom "Redaktionen" döljer sig flera journalister. Vi använder den signaturen främst när vi tvättat pressmeddelanden eller tagit något från andra källor.

Helsingborgshem gläds åt nomineringen till Årets Miljöpris.

Björn Ravemark, projektchef Helsingborgshem och Johan Eriksson, platschef NCC, framför Kungsörnen på Högasten i Helsingborg.

Kvarteret Kungsörnen är en av tre nominerade kandidater till Betonggalans Miljöpris som sponsras av Thomas Betong. När NCC på uppdrag av Helsingborgshem byggde 67 lägenheter i kvarteret Kungsörnen på Högasten i Helsingborg reducerades klimatavtrycket under byggtiden till närmare hälften mot ett jämförbart byggprojekt. 

Björn Ravemark, projektchef på Helsingborg är glad över nomineringen:

– Det är jätteskojr att vårt arbete uppmärksammats igen.

Vad har varit utmanande i projektet? 

– Att hitta balansen mellan ekonomi och klimatpåverkan i upphandlingen och få ihop ett genomförbart projekt.

Vilka lärdomar ser du som betydelsefulla? 

– Att det finns olika sätt att minska klimatpåverkan i våra projekt och att vi måste samarbeta med våra leverantörer för nå uppsatta mål.

Vad betyder det för Helsingborgshem? 

– Att vår värdegrund fungerar: Vi vågar – testa nya upphandlingsmetoder. Vi utvecklar – ger leverantörerna möjlighet att utveckla metoder och produkter som har lägre klimatpåverkan och slutligen, Vi bryr oss – om vår planet.

Vilken betydelse har det för dig att kunna bidra till en mer hållbar och miljövänlig byggbransch? 

– Vi måste alla göra vad vi kan för att minska vår klimatpåverkan både privat och på jobbet så för mig är det väldigt roligt att kunna vara en del i detta projekt och se vilken inverkan det kan få på en hel bransch.

Övriga nominerade i kategorin Årets Miljöpris är Hållbarhetshuset och Byggelement. Priset delas ut på Betonggalan den 12 oktober. 


Läs mer